Home » BRAZILIAN JIU-JITSU (BJJ)

BRAZILIAN JIU-JITSU (BJJ)

Wat is Braziliaans Jiu-Jitsu?

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is de snelst groeiende vechtsport wereldwijd op dit moment, en heeft vooral zijn bekendheid gekregen bij de eerst UFC wedstrijden waarbij diverse vechtsporten elkaar uitdaagden. BJJ bleek de meest effectieve te zijn! De sport is afkomstig uit Brazilië waarbij familie Gracie (ook wel Gracie Jiu-Jitsu genoemd) deze sport heeft geïntroduceerd, en er een nationale sport van heeft gemaakt. Vanwege de groei is de sport zo ontwikkeld dat het voor het hele gezin aantrekkelijk is.

~ JIU-JITSU FOR EVERYONE ~

Waarom bij Theo Meijer Sport?

Bij Theo Meijer Sport is Braziliaans Jiu-Jitsu een aanvulling op alle andere Budo sporten. We willen deze sport juist in een familiegerichte school introduceren voor iedereen, jong, oud, beginner, recreant maar zeker ook aan de wedstrijdgerichte topsporter.

Is BJJ niet hetzelfde als Judo en Jiu-Jitsu?

Het grote verschil zit hem in “vechtkunst” en ‘’vechtsport”. Bij “vechtkunst” leer je jezelf te verdedigen tegen aanvallers door pakkingen, omvattingen, slagen, trappen, stoten en zelfs wapens, denk hierbij aan Jiu-Jitsu, Aikido en Bu-jitsu-Do.

Bij een “vechtsport” vecht je dus tegen iemand die dezelfde vechtsport ook beheerst, zoals Judo, Taekwondo, Kickboxen en Karate. Hier zit dus meer een wedstrijdelement in, waar ook competities in zijn op Nationaal, Europees en Wereldniveau.

BJJ is een grondvechtsport waarbij we niet slaan of trappen, maar de tegenstander tot overgave dwingen d.m.v. arm- en beenklemmen en verwurgingstechnieken. Dit beoefenen wij in een GI, ook wel kimono genaamd, zoals een judopak, incl het dragen van een rashguard (strak shirt) is verplicht en behoort bij ons uniform.

Het gevecht begint staand, net als bij judo, maar na een judoworp of takedown wordt op de grond verder gevochten en heb je pas gewonnen als de andere opgeeft door af te tikken. Je kan ook binnen een bepaalde tijd punten scoren die je kan krijgen door meer te domineren dan je tegenstander.

Het is een zeer technische en tactische sport waarbij je op een zeer veilige manier met elkaar traint, je werkt aan je weerbaarheid, zelfverdediging, conditie, respect en zelfvertrouwen, van beginner tot aan wedstrijdgerichte topatleet.

Gecertificeerde trainers

Michel Kragten, zwarte band (Professor genaamd), en een aantal andere trainers (Coach genaamd) geven het Braziliaans Jiu-Jitsu en het BJJ NOGI (GRAPPLING) = worstelen/grondvechten, bij Topsportcentrum Theo Meijer Sport in Leusden.

Als gediplomeerde Gracie Barra instructeurs hanteren zij zorgvuldig de gestructureerde lesmethode. Een 16 weeks curriculum voor iedereen en op elk niveau, van beginner tot gevorderd en zelfs voor kinderen is er een apart lesprogramma. De programma’s die een wereldwijde uitstraling hebben bieden u een structuur waarvan u versteld zal staan hoe snel u fit, sterker, beter en weerbaarder bent geworden in een korte tijd. Daarnaast bezitten ze het Foundation certificaat voor de breedte kennis van de sport en het GB-COVID-19 en Reanimatie AED certificaat voor uw veiligheid!

De lessen worden aangeboden voor Beginners en Gevorderden (v.a. 13 jaar), en aan Kinderen (v.a. 6 t/m 12 jaar). In het weekeind herhalen we de technieken van de afgelopen week gevolgd door sparring, waardoor je deze technische sport het snelst onder de knie krijgt.

Kijk op de website voor het lesaanbod onder schedule.

Schedule

Sport kleding?

Wij helpen u graag hierbij om een juiste keuze te maken voordat u begint.  Als u lid wordt, hebben wij een leuke korting en hebben wij nog een leuke verrassing als welkomst cadeau !

Waarom volgen wij de visie van de legacy?

Wij respecteren en gebruiken de naam van de BJJ Founder, Mitsuyo Maeda 前田 光世 (1878-1941). Hij was de leermeester van de bekende Gracie Family. Zijn leerlingen waren Carlos en Helio Gracie, wie later de sport tot een nationale sport in Brazilië wisten te brengen. De zoon van Carlos Gracie sr, is de founder van de Gracie Barra organisatie. Wij zijn meervoudig opgeleide GB instructeurs en zullen de lesmethode hanteren, en wij certificeren ons ieder jaar opnieuw, om de kwaliteit te blijven aanbieden waarvan wij dat al jaren bewezen hebben in prestaties en niveau.

“Keeping the legacy alive”!

Interesse? informatie ? stuur een mail naar; info@bjjleusden.com

Aanmelden voor je eerste proefles ? https://bjjleusden.com/aanmelden/

MAEDA BJJ LEUSDEN