Meteen naar de inhoud
Home » BRAZILIAN JIU-JITSU (BJJ)

BRAZILIAN JIU-JITSU (BJJ)

Wat is Braziliaans Jiu-Jitsu?

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is de snelst groeiende vechtsport wereldwijd op dit moment, en heeft vooral zijn bekendheid gekregen bij de eerst UFC wedstrijden waarbij diverse vechtsporten elkaar uitdaagden. Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) bleek de meest effectieve te zijn! De sport is officieel afkomstig uit Japan en is geïntroduceerd door BJJ founder Mutsuyo Maeda aan de bekende “Gracie” familie. Zij hebben er een nationale sport van gemaakt. Vanwege de groei is Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) inmiddels zo ontwikkeld dat het voor het hele gezin aantrekkelijk is, van beginner tot aan de serieuze wedstrijdvechter.

~ JIU-JITSU FOR EVERYONE ~

Waarom bij Theo Meijer Sport in Leusden?

Bij Theo Meijer Sport in Leusden is Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) een aanvulling op alle andere Budo sporten. We willen deze sport juist in een familiegerichte school introduceren voor iedereen, jong, oud, beginner, recreant maar zeker ook aan de wedstrijdgerichte topsporter.

Is BJJ niet hetzelfde als Judo en Jiu-Jitsu?

Het grote verschil zit hem in “vechtkunst” en ‘’vechtsport”. Bij “vechtkunst” leer je jezelf te verdedigen tegen aanvallers door pakkingen, omvattingen, slagen, trappen, stoten en zelfs wapens, denk hierbij aan Jiu-Jitsu, Aikido en Bu-jitsu-Do.

Bij een “vechtsport” vecht je dus tegen iemand die dezelfde vechtsport ook beheerst, zoals Judo, Boxen, Taekwondo, Kickboxen en Karate. Hier zit dus meer een wedstrijdelement in, waar ook competities in zijn op Nationaal, Europees en Wereldniveau.

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is een grond-“vechtsport” waarbij we niet slaan of trappen, maar de tegenstander tot overgave dwingen d.m.v. arm- en beenklemmen en verwurgingstechnieken. Dit beoefenen wij in een GI, ook wel kimono genaamd, zoals een judopak. Het dragen van een rashguard (strak shirt) en het dragen van een band met je ranking is verplicht en behoort bij ons uniform.

Het gevecht begint staand, net als bij judo, maar na een judoworp of takedown wordt op de grond verder gevochten en heb je pas gewonnen als de andere opgeeft door af te tikken. Je kan ook binnen een bepaalde tijd punten scoren die je kan krijgen door meer je tegenstander te domineren en onder controle te houden.

Het is een zeer technische en tactische sport waarbij je op een zeer veilige manier met elkaar traint, je werkt aan je weerbaarheid, zelfverdediging, conditie, respect en zelfvertrouwen, van beginner tot aan wedstrijdgerichte topatleet.

JOIN OUR TEAM, AND TRAIN WITH

BLACK BELT INSTRUCTORS

Hoofdtrainer: Professor Michel Kragten

Meervoudig zwarte bandhouder, 1e Graad Blackbelt BJJ, Founder Team Maeda BJJ Leusden, met ruim 35 jaar vechtsportervaring is docent in het Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) en Grappling – (BJJ NOGI) = worstelen / grondvechten bij Topsportcentrum Theo Meijer Sport in Leusden. Als gediplomeerde instructeur hanteert Michel Kragten zorgvuldig de gestructureerde lesmethode van Gracie Barra, (+30 jaar wereldleider BJJ). Het 16 weeks curriculum is voor iedereen en op elk niveau, van beginner tot gevorderd. De programma’s die een wereldwijde uitstraling hebben bieden u een structuur waarvan u versteld zal staan hoe snel u fit, sterker, beter en weerbaarder bent geworden in een korte tijd. Michel Kragten (Amersfoort, 3 maart 1970) Oprichter Maeda BJJ Leusden 2020.

info Instructor: Michel Kragten

Trainer: Professor Remco Pardoel

Met zijn 4e graad de hoogst gegradueerde BJJ Blackbelt in Nederland en ook Meervoudig zwarte bandhouder, met ruim 40 jaar vechtsport ervaring is ook docent in het Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) bij Topsportcentrum Theo Meijer Sport in Leusden.

Pardoel, bijgenaamd Grizzly, geldt in vechtsportkringen als een expert op het gebied van traditioneel Japans jiujitsu, Judo, Braziliaans jiujitsu (BJJ) en MMA, met meer dan tien nationale en internationale titels. Hieronder zijn zes Europese en één wereldtitel. Naast het beoefenen van traditionele vechtsporten maakte hij als een van de eerste vechtsporters de overstap naar MMA. Pardoel maakte in maart 1994 zijn MMA-debuut in de UFC 2 “No Way Out” daar verloor hij in de halve finale van BJJ-expert Royce Gracie. In 1995 in UFC 7: “The Brawl in Buffalo”. Vocht hij ook in de Halve finale. In de jaren ‘90 introduceerde Pardoel het BJJ in Europa. Pardoel was de eerste niet-Braziliaan die in 1996 meedeed in de klasse absoluto (beste acht van de wereld) in de divisie voor zwarteband bezitters. Remco Pardoel (Oss, 23 mei 1969) oprichter van team Satsang BJJ.

info Instructor: Remco Pardoel

Trainers: Coach genaamd

Andere trainers bezitten ook hun instructor certificaat, en hebben een ruime ervaring opgedaan om deze gestructureerde lessen te verzorgen. Bij uitval geven zij de lessen uit het curriculum om u niets te laten missen van het lessysteem.

Lessen: Lesrooster

De lessen worden aangeboden voor Beginners en Gevorderden (v.a. 13 jaar). In het weekeind herhalen we de technieken van de afgelopen week gevolgd door sparring, waardoor je deze technische sport het snelst onder de knie krijgt.

Kijk op de website voor het lesaanbod onder “lesrooster”.

Sport kleding?

Wij helpen u graag hierbij om een juiste keuze te maken “voordat” u begint.  Wij hebben eigen MAEDA BJJ LEUSDEN teamkleding !

Waarom volgen wij de visie van de legacy?

Wij respecteren en eren de naam van de BJJ Founder, Mitsuyo Maeda 前田 光世 (1878-1941). Hij was de leermeester van de bekende Gracie Family. Zijn leerlingen waren Carlos en Helio Gracie, wie later de sport tot een nationale sport in Brazilië wisten te brengen. De zoon van Carlos Gracie sr, is de founder van de Gracie Barra organisatie. Wij zijn meervoudig opgeleide instructeurs en zullen deze lesmethode professioneel hanteren, en wij certificeren ons ieder jaar opnieuw, om de kwaliteit te blijven aanbieden waarvan wij dat al jaren bewezen hebben in prestaties en niveau.

“Keeping the legacy alive”!

Interesse? informatie ? stuur een mail naar; info@bjjleusden.com

Aanmelden voor je eerste proefles ? https://bjjleusden.com/aanmelden/

Amersfoort – Leusden – Soest – Nijkerk – Vathorst – Woudenberg – Soesterberg – Baarn – Achterveld